You are currently viewing Prezență românească la Expo Kavala 2023 prin Enterprise Europe Network!<br>Inter-Bio și partenerii săi asigură punți de colaborare cu o regiune dinamică

Un grup de 12 organizații, firme, clustere, asociații, centre de cercetare și universități au participat în calitate de expozanți, pentru prima dată, la Kavala Expo(29 septembrie – 2 octombrie 2023), urmare unei rodnice cooperări dintre Inter-Bio și Camera de Comerț și Industrie Kavala, în cadrul Enterprise Europe Network. Prin prezența noastră la acest eveniment s-au stabilit noi legături de cooperare în domenii agricole și produse agro-alimentare, engineering, IT&C, turism, cercetare, inovare precum și în plan educațional.

Delegația românească, organizată sub pavilion Inter-Bio Romania, a fost compusă din 12 firme și asociații care au diverse oferte din domenii precum agricultură și produse alimentare, engineering, turism, IT&C, respectiv: Agro Danubius Trading, Heveco, IH Bio Danubius Cluster, Danube Engineering Cluster,  SF Travel, Leichmann Weifert, Phoenixy  – Gusto și Business Network Connect. Alături de ele au fost prezente Asociația Română pentru Industria Electronică și Software (ARIES) și Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export (ACEX). Nu în ultimul rând a fost bine reprezentat sectorul cercetare-inovare și educațional, prin INCDA – Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Fundulea, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și Universitatea “Spiru Haret”- București. Asociația Inter-Bio, care a organizat evenimentul în cooperare cu SF Travel, este o asociație umbrelă pentru agricultura ecologică, afiliată internațional la Organics Europe și membră a Enterprise Europe Network.

„Această prezență va dezvolta parteneriate durabile cu organizații din Kavala precum și cu alți participanți din alte regiuni sau țări prezente aici. Kavala Expo este o manifestare dinamică pentru o regiune dinamică. Atât din discuțiile avute cu organizatorii, domnul Markos Dempas, președintele Camerei de Comerț Kavala și cât și din prezentările făcute de autorități în cadrul conferinței a rezultat faptul că regiunea va deveni, prin mari proiecte de infrastructură, un centru logistic major în noua arhitectură logistică ce va lega direct România, Bulgaria și Grecia- regiunea Kavala, ceea ce implică o atenție sporită în stabilirea de parteneriate, rețeaua Enterprise Europe fiind un model de susținere a cooperării. Suntem onorați să reprezentăm această rețea la Kavala, participanții fiind în special din rândul organizațiilor active în rețea” a declarat conf. univ. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business  și organizator al participării românești.

Costin Lianu

Președinte Asociația Inter-Bio

Inter-Bio

Website: https://inter-bio.ro/ro/

Email: office@inter-bio.ro

https://www.facebook.com/interbio.ro

https://www.linkedin.com/company/asociatia-inter-bio/